СИНЕРГЕТИЧНА ЕФЕКТИВНІСТЬ ПАРНОСТІ АГРЕСІЇ І ТОЛЕРАНТНОСТІ - Смазнова, І. С. (Правова держава, 2019)
Стаття присвячена розкриттю синергетичної ефективності парності концептів агресії і толерантності, що підтверджує наявність методологічного ракурсу парності категорій агресії і толерантності. Аналізуються результати дослідження комбінованого впливу агресії і толерантності на розвиток соціальної системи. Представлені приклади нерівноважного врахування синергетичної ефективності парності застосування агресії та толерантності у різних історичних обставинах. Робиться висновок, що явища, які позначаються категоріями «агресія» та «толерантність», можуть використовуватися у якості атракторів, здатних спрямовувати суспільний та/або правовий розвиток у потрібному руслі, коли система перебуває у точці біфуркації.