СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА ПРАВОВУ ПРИРОДУ АПЕЛЯЦІЙНОГО ПРОВАДЖЕННЯ ПО АДМІНІСТРАТИВНИМ СПРАВАМ - Кравченко, К. В. (Правова держава, 2020)
Стаття присвячена розкриттю сутності правової природи інституту апеляційного провадження у площині адміністративного судового процесу та розуміння правової природи зазначеного інституту через призму сьогодення. Акцентована увага на структурних компонентах правової природи інституту апеляційного провадження із урахуванням «вузького» та «широкого» підходів. Наголошено, що категорія «правова природа апеляційного провадження» – це родове поняття, яке включає три видові категорії. Зазначено, що під впливом об’єктивних чинників правова природа інститут перегляду судових рішень в апеляційному порядку стрімко, докорінно змінюється.