НОВЕ РОЗУМІННЯ СУТНОСТІ І МОДЕЛЕЙ СУЧАСНОГО ПРАВА: ОСОБЛИВОСТІ ТА ТЕНДЕНЦІЇ РОЗВИТКУ - Плавич, В. П. (Правова держава, 2020)
Стаття присвячена дослідженню феномена права та його моделей на сучасному етапі розвитку юридичної науки. В ній також розглядаються особливості та тенденції розвитку сучасного права. На думку автора – в право перетворюється лише та інформація, яка не тільки теоретично, але і практично важлива для людини, якій вона довіряє не тільки розумом, але й почуттям. Запропонована автором модель права дозволяє розглядати ефективність різних інтелектуальних і соціально-психологічних стратегій формування права в сучасних умовах. У даній моделі права врахо вуються такі компоненти, як інформація, що безпосередньо міститься у праві, цінність та значення віри, відношення між цими компонентами, що утворюють структуру права.