АДМІНІСТРАТИВНЕ ТА ЦИВІЛЬНЕ ПРАВО В УМОВАХ ЄВРОПЕЇЗАЦІЇ: НА СТИКУ ДОКТРИН - Радишевська, О. Р. (Правова держава, 2020)
Статтю присвячено оновленню системи методів адміністративного і цивільного права крізь призму конвергенції диспозитивності та імперативності в умовах європеїзації. Зазначено, що сучасне адміністративне право не може, як раніше, орієнтуватись на пріоритетне застосування імперативного методу, в силу виникнення відносин горизонтального типу та ініціатив застосування приватноправових механізмів, іманентних цивільному праву. Наголошено на загальноєвропейських тенденціях розвитку і впливу на систему вітчизняних інструментів (форм) діяль ності публічної адміністрації, домінантності сервісної орієнтації держави, змінах у вченні про методи адміністративного права.