СТВОРЕННЯ СИСТЕМИ МОНІТОРИНГУ ТА КОНТРОЛЮ ЗА ДЕРЖАВНОЮ ДОПОМОГОЮ В УКРАЇНІ У ЗВ’ЯЗКУ З ПІДПИСАННЯМ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС - Саракуца, М. О.; Ячменська, М. М. (Правова держава, 2020)
Наукова стаття присвячена здійсненню порівняль ного дослідження щодо відповідності законодавства Украї ни положенням acquis ЄС у сфері моніторингу та контролю за державною допомогою суб’єктам господарювання. У зв’язку з цим в статті розглянуто процес законодавчих змін, які спрямовані на підвищення прозорості функціонування та надання державної допомоги, та направлені на виконання зобов’язань, що виникли у зв’язку з підписанням Угоди про асоціацію між Украї ною та ЄС. Окрім цього, здійснено аналіз сучасного стану реалізації плану заходів (етапів) з виконання Угоди про асоціацію та перспективи його виконання. За результатами досліджень розроблено пропозиції щодо необхідних законодавчих змін, які необхідно здійснити в Украї ні з метою наближення законодавчих положень Украї ни до acquis ЄС та загалом для підвищення ефективності функціонування системи моніторингу та контролю за державною допомогою.