ТЕОРЕТИЧНІ ПЕРЕДУМОВИ РЕКОДИФІКАЦІЇ ПРИВАТНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ - Труба, В. І.; Морозова, С. Є. (Правова держава, 2020)
Статтю присвячено питанням кодифікації цивільного та господарського законодавства. Хаос, яким відзначається правове регулювання приватних відносин через розбіжності і протиріччя ЦК України та ГК України, ускладнює здійснення підприємницьких відносин в Україні, призводить до суперечностей в практичній діяльності підприємців і множить судові спори, відштовхує інвесторів тощо. Метою цієї статті визначено аналіз окремих норм згаданих кодексів з метою віднайдення шляхів їх удосконалення. У результаті дослідженого пропонується переглянути норми ГК України, які потребують удосконалення, і розмістити їх у спеціальних законах або у відповідних розділах ЦК України. Зроблено висновок про доцільність скасування ГК України в процесі рекодифікації.