ДО ПИТАННЯ ПРО МЕХАНІЗМИ З НЕДОТРИМАННЯ БАГАТОСТОРОННІХ УГОД З ОХОРОНИ НАВКОЛИШНЬОГО СЕРЕДОВИЩА - Медведєва, М. О.; Гуменюк, В. В. (Правова держава, 2020)
Питання реалізації та недотримання міжнародних природоохоронних угод посідає одне із ключових місць серед найактуальніших проблем сучасного міжнародного права навколишнього середовища. Серед іншого, це викликано неефективним виконанням державами своїх зобов’язань та відсутністю єдиного підходу до розуміння функціонування механізмів з питань недотримання багатосторонніх угод з охорони навколишнього середовища. В статті розкриваються особливості цих механізмів, аналізуються причини появи та їх характерні риси. На підставі вивчення спеціальних досліджень українських та зарубіжних вчених сформульовано цілісний підхід до вищезгаданих аспектів.