МІЖНАРОДНИЙ ДОСВІД ЗДІЙСНЕННЯ НОТАРІАЛЬНОЇ ДІЯЛЬНОСТІ - Ільєва, Н. В.; Крістєва, Е. А. (Правова держава, 2020)
Статтю присвячено питанням міжнародного досвіду здійснення нотаріальної діяльності та його адаптації до вітчизняної системи нотаріату. Необхідність всебічного вивчення особливостей міжнародного досвіду здійснення нотаріальної діяльності обумовлюється системним реформуванням зазначеного інституту в умовах сьогодення. Безумовно, проблема єдиного нотаріату є наразі вкрай актуальною, оскільки світовий досвід країн класичної моделі нотаріату вже досить давно визнав вільний нотаріат більш ефективною формою здійснення нотаріальних функцій. На основі вивчення закордонного досвіду здійснення нотаріальної діяльності та з метою збереження єдності регулювання організації нотаріальної діяльності обґрунтовано доцільність прийняття змін до Закону України «Про нотаріат».