ПРАВОВЕ СТАНОВИЩЕ ЖИТЛОВО-БУДІВЕЛЬНИХ КООПЕРАТИВІВ У СФЕРІ УПРАВЛІННЯ ЖИТЛОМ - Нагуш, О. М. (Правова держава, 2020)
У статті досліджується житлово-будівельний кооператив як організаційно-правова форма суб’єктів права, що здійснюють свою діяльність у житлово-комунальній сфері щодо утримання та управління будинком. Розглядаються поняття та форми управління багатоквартирним будинком. Аналізується правова природа житлово-будівельного кооперативу та сутність його діяльності. Метою створення житлово-будівельного кооперативу визначається задоволення житлових потреб фізичних та/або юридичних осіб шляхом спільної участі за рахунок власних коштів у будівництві або реконструкції багатоквартирного жилого будинку, його наступному утриманні й управлінні будинком і прибудинковою територією. Обґрунтовується право житлово-будівельних кооперативів здійснювати обслуговування та управління кооперативними будинками.