УХИЛЕННЯ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКІВ ЧИ ПОДАТКОВЕ ШАХРАЙСТВО: ПИТАННЯ ПРАВОВОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ - Орловський, Б. М. (Правова держава, 2020)
Стаття присвячена дослідженню кримінально-правового регулювання складу злочину, пов’язаного із «ухиленням від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів)» та його можливої альтернативи у формі «податкового шахрайства». При здійсненні дослідження автор розглядає існуючу редакцію статті 212 КК України та законопроекти, пов’язані із зміною структури цієї статті шляхом введення нового складу злочину – «податкового шахрайства». На підставі аналізу співвідношення змісту складів злочинів «ухилення від сплати податків» та «податкового шахрайства» автором робляться відповідні висновки та пропозиції.