ПРЕДМЕТ ЗЛОЧИНУ, ПЕРЕДБАЧЕНОГО СТАТТЕЮ 298 КК УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ВИЗНАЧЕННЯ - Кучанська, Л. С. (Правова держава, 2020)
Стаття присвячена дослідженню визначення об’єктів підводної культурної спадщини як предмет злочину, передбаченого статтею 298 КК України. Здійснено огляд сучасних проблем кваліфікації цього злочину проти моральності. Робиться висновок про необхідність удосконалення кримінального законодавства України та судової практики щодо знищення, руйнування або пошкодження об’єктів підводної культурної спадщини.