ЕКОНОМІКО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ ВДОСКОНАЛЕННЯ СТАТУСУ ПРОМИСЛОВО-ФІНАНСОВИХ ГРУП В УКРАЇНІ - Подцерковний, О. П.; Брукша, О. А. (Правова держава, 2020)
Дослідження економіко-правових аспектів функціонування промислово-фінансових груп дозволяє виявити додаткові фактори поновлення втрачених виробничих зв’язків, налагодити не тільки галузеву, але й міжгалузеву виробничу кооперацію, пожвавити інвестиційні процеси в країні. Необхідно усунути негативні прояви регулюючого впливу на процеси функціонування промислово-фінансових груп, зокрема, дозволити участь в групі кількох банківських установ, усунути обмеження щодо строкового характеру діяльності промислово-фінансових груп, дозволити їх міжгалузеву концентрацію.