ТЕОРЕТИЧНІ ПИТАННЯ ОБ’ЄКТА ЗЛОЧИНУ - Архипов, О. М. (Правова держава, 2020)
Розглянуто деякі теоретичні питання об’єкта злочину. Категорія об’єкта злочину є однією з найбільш дискусійних у теорії кримінального права. За пануючою в юридичній літературі точкою зору об’єктом злочину визнаються суспільні відносини. Але такий погляд піддано критиці, оскільки він не відображає існуючий стан речей, підміняючи реальний об’єкт злочинного посягання ідеальною категорією.