ОСОБЛИВОСТІ КРИМІНАЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ТА ПОКАРАННЯ НЕПОВНОЛІТНІХ ЗА ЧИННИМ КРИМІНАЛЬНИМ КОДЕКСОМ УКРАЇНИ - Гончар, Т. О. (Правова держава, 2020)
Розглянуто особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх за вчинені злочини. У Загальній частині кримінального закону України від 5 квітня 2001 р. вперше передбачено розділ, що визначає особливості кримінальної відповідальності та покарання неповнолітніх. Питання кримінальної відповідальності і покарання зазначеної категорії осіб зважуються з урахуванням соціально5психологічної сфери формування особистості підлітка, здатності усвідомлювати ним свої дії/бездіяльність та давати їм оцінку.