ПРО РЕФОРМУВАННЯ МЕДИЧНОГО ПРАВА - Алієва, О. М. (Правова держава, 2020)
Проаналізовано розвиток та реформування медичного права України. Здоров’я народу — найважливіший показник економічного, соціального та екологічного рівня добробуту суспільства, його наукового, політичного, демографічного та духовно5культурного потенціалу, а проблема охорони здоров’я та покращення медичної допомоги є однією з глобальних проблем людства. Право на життя і здоров’я, як природне і невід’ємне право людини, визнають Організація Об’єднаних Націй, передова світова спільнота. У числі міжнародно-правових актів, в яких закріплене це право, перш за все слід назвати Загальну Декларацію прав людини, Конвенцію про права дитини, Міжнародний пакет про економічні, соціальні і культурні права.