ДІДЖИТАЛІЗАЦІЯ ЯК НАПРЯМ ТРАНСФОРМАЦІЇ КРИМІНАЛЬНОГО ПРОВАДЖЕННЯ - Павлова, Т. О. (Правова держава, 2021)
Стаття присвячена дослідженню впливу процесу діджиталізації на трансформацію сучасного кримінального провадження та функціонування органів юстиції в цілому. Впровадження електронного кримінального провадження в нашій країні обумовлено розвитком сучасного електронного суспільства та тенденціями впровадження інформаційно-комунікаційних технологій в світі. Діджиталізація електронного кримінального провадження пов’язана із необхідністю детального та системного аналізу положень чинного національного законодавства з метою внесення відповідних обґрунтованих законодавчих змін і закріплення поняття, етапів, алгоритму роботи електронного кримінального провадження. У чинному Кримінальному процесуальному кодексі України передбачені норми, які частково регулюють питання здійснення електронних процесуальних процедур та їх фіксації. Аналізуються переваги та ризики (складнощі) впровадження електронного кримінального провадження в Україні.