ЗАПРОВАДЖЕННЯ СУДУ ІНСТИТУТУ ПРИСЯЖНИХ В ЦИВІЛЬНОМУ СУДОЧИНСТВІ ЯК СКЛАДОВА СУДОВОЇ РЕФОРМИ В УКРАЇНІ - Фальковський, А. О.; Майстренко, М. О. (Правова держава, 2017)
В статті досліджено історичні аспекти та сучасні тенденції розвитку інституту суду присяжних в Україні. Авторами аналізуються висунуті у науковій юридичній літературі аргументи щодо доцільності впровадження суду присяжних в судову систему України і майбутня модель даного інституту в цивільному судочинстві. Наводяться конкретні пропозиції щодо вдосконалення законодавчої бази, яка регулює функціонування суду присяжних в цивільному процесі Україні.