БОРОТЬБА З КОРУПЦІЙНИМИ ПРОЯВАМИ В ОРГАНАХ СУДОВОЇ ВЛАДИ УКРАЇНИ (З УРАХУВАННЯМ МІЖНАРОДНОГО ДОСВІДУ) - Савчин, Н. М. (Правова держава, 2017)
У статті проаналізовано основні корупційні ризики в органах судової влади України. Визначено головні напрямки діяльності антикорупційних органів щодо запобігання корупції в органах судової влади. Автор дослідила міжнародний досвід запобігання та боротьби з корупцією в таких країнах як Бельгія, Німеччина, Польща, Словаччина, Фінляндія, Швеція та ін. З’ясовано місце Національного антикорупційного бюро в сфері запобігання та боротьби з корупцією. Окреслено основні міжнародні нормативно-правові акти щодо запобігання корупційним проявам. Автором вироблено необхідні заходи для боротьби з корупційними проявами в органах судової влади України. Також передбачено позитивні наслідки боротьби з корупційними проявами в судах.