ФОРМУВАННЯ КАТЕГОРІАЛЬНОГО АПАРАТУ НАЦІОНАЛЬНОГО ЗАКОНОДАВСТВА У СФЕРІ АЛЬТЕРНАТИВНОЇ ЕНЕРГЕТИКИ - Єременко, К. С. (Правова держава, 2021)
Стаття направлена на вирішення термінологічних розбіжностей у національному законодавстві та міжнаціональним та міжнародним законодавством у сфері альтернативної енергетики. У межах статті розглянута правова характеристика понять «альтернативні джерела енергії», «нетрадиційні джерела енергії» та «відновлювальні джерела енергії». Проведено науково-теоретичне обґрунтування якісних характеристик зазначених понять, а також проаналізовано міжнародне законодавство на предмет ідентичності тлумачення міжнародно-правових норм у національному законодавстві в сфері альтернативної енергетики. В статті було запропоновано визначення понять «відновлювальні джерела енергії» та «альтернативні джерела енергії» з урахуванням правил побудови поняттєво-термінологічного апарату з урахуванням ратифікованих Україною міжнародно-правових угод.