У ПОШУКАХ ОПТИМАЛЬНОЇ МОДЕЛІ КРИМІНАЛЬНО-ПРАВОВОЇ ПРОТИДІЇ НЕЗАКОННОМУ ГРАЛЬНОГО БІЗНЕСУ В УКРАЇНІ - Мовчан, Р. О.; Драчевський, Є. Ю. (Правова держава, 2021)
У статті розглядаються проблеми вдосконалення кримінальної відповідальності за незаконну діяльність з організації або проведення азартних ігор, лотерей. Проаналізовано доктринальні позиції з цього приводу, а також відповідний іноземний досвід. Робиться висновок, що Кримінальний кодекс України неодмінно має бути доповнений загальною нормою, яка буде передбачати кримінальну відповідальність за усі найбільш суспільно небезпечні прояви порушень встановленого порядку зайняття господарською діяльністю. Водночас констатується, що такий крок може бути реалізований лише після кропіткої роботи як вітчизняного законодавця, так і науковців, зважаючи на що резюмується, що на сьогодні оптимальним способом кримінально-правової протидії незаконному грального бізнесу є наявність відповідної спеціальної норми (ст. 203–2 Кримінального кодексу України).