У ЛАБІРИНТАХ МІЖНАРОДНОГО ПРИВАТНОГО ПРАВА - Фединяк, Г. С. (Правова держава, 2021)
Стаття присвячена розвитку міжнародного приватного права як науки в Україні, внеску в науку міжнародного приватного права, зробленого фахівцями кафедри міжнародного права факультету міжнародних відносин Львівського національного університету імені І. Франка, а також їх внеску в навчально-методичне забезпечення викладання цієї навчальної дисципліни. В статті констатується наступність, що спостерігається в науці міжнародного приватного права України. Звернено увагу на актуальні проблеми міжнародного приватного права України, які потребують вирішення. Серед питань, що слід вирішити, є питання про самостійність (чи несамостійність) міжнародного приватного права як галузі права України. Потребує вирішення проблема все частішого звернення громадян України до іноземного права для вирішення спірних правовідносин за їх участю замість звернення цих громадян до колізійних і матеріально-правових норм України. Потребують вирішення й питання, що виникли у зв’язку з пандемією, пов’язаною з поширенням інфекції, викликаної COVID‑19.