ПИТАННЯ ВИКОНАННЯ РІШЕНЬ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УКРАЇНИ: ПРОБЛЕМИ ТЕОРІЇ ТА ПРАКТИКИ - Білоскурська, О. В. (Правова держава, 2023)
В статті здійснюється огляд юридичних позицій науковців у сфері конституційного права щодо бачення ними проблематики виконання рішень Конституційного Суду України. Аналізуються положення окремих рішень Конституційного Суду України щодо недопустимості відтворювання будь-якими органами державної влади чи органами місцевого самоврядування положень нормативно-правових актів, які визнані неконституційними. Звертається увага, що процедура виконання рішень Конституційного Суду України не забезпечена на рівні нормативно-правової бази, відсутня система процедур, що конкретизували б порядок виконання рішень органу конституційної юрисдикції. Наголошується, що покращення ситуації може вимагати системних змін у законодавстві та встановленні чіткої процедури виконання рішень Конституційного Суду України, а також з’ясування та накладання конкретної відповідальності на тих, хто порушує виконання таких рішень.