КОНЦЕПЦІЯ «RESPONSIBILITY TO PROTECT» ЯК ПІДСТАВА ДЛЯ ВТРУЧАННЯ У ВНУТРІШНІ СПРАВИ ДЕРЖАВИ - Каташинський, Є. О.; Нігреєва, О. О. (Правова держава, 2018)
У статті розглянуто концепцію втручання у внутрішні справи держави для захисту прав людини, яка носить назву «Responsibility to Protect» або «обов’язок захищати». У роботі приділяється увага елементам концепції, що представляють собою три види відповідальності держави перед її населенням. Автор аналізує можливі варіанти втручання у внутрішні справи держави, а також пропонується врегулювати ці відносини в єдиному міжнародному договорі.