ПРАВОВИЙ ДОСВІД В ЮРИДИЧНІЙ ДІЯЛЬНОСТІ: ЗАГАЛЬНОТЕОРЕТИЧНИЙ АСПЕКТ - Борщевський, І. В.; Гринь, О. Д. (Правова держава, 2020)
Наукова стаття присвячена дослідженню теоретичних аспектів категорії «правовий досвід», яка є мало досліджуваною у сучасній юридичній науці, проте чітке розуміння його поняття вельми необхідно в силу підвищеної нау кової та практичної значущості. Відповідне висвітлення знайшла також роль правового досвіду у юридичній діяль ності як галузі застосування професійної праці юристів. Беручи до уваги проведення аналізу взаємозв’язку та впливу правового досвіду на юридичну діяль ність, слід зауважити відсутність у сучасній загальнотеоретичній юриспруденції нау кових розробок стосовно цієї проб леми. Загалом, на підставі вивчення спеціальної літератури, а також зарубіжного досвіду сформульовані пропозиції щодо удосконалення окремих видів юридичної діяль ності, а також отримання відповідних професійних навичок, які відіграють велике значення у здійсненні юридичної діяль ності взагалі.