ДУХ ЯК ВЗАЄМОДІЯ МИСЛИТЕЛЬНО-СПОГЛЯДАЛЬНИХ ТА ВОЛЬОВИХ ПРОЦЕСІВ ЛЮДИНИ ЯК ДУХОВНОЇ СУТНОСТІ - Плавич, В. П. (Правова держава, 2019)
Виявлено трансцендентні і раціонально-помежові основи суб’єктивно-свідомого (внутрішнього) світу людини. В статті аналізуються поняття «дух», який змістовно пов’язаний з поняттями «свідомості» і «душі», які є його видами або формами суб’єктивного духу. Звернуто увагу на атрибути духу. Розум має найвищу духовну цінність і є основним атрибутом духу. Підкреслено, що дух нескінченно багатший, значно вищий від природи, він поглинає і розум, і природу в собі, має внутрішній правовий зміст.