ВІЙСЬКОВІ ЗЛОЧИНИ ЗА СТАТУТАМИ ВЕЛИКОГО КНЯЗІВСТВА ЛИТОВСЬКОГО (XVI ст.) - Шершенькова, В. А. (Правова держава, 2019)
Стаття присвячена дослідженню одному із етапів розвитку законодавства про військові злочини на українських землях у XVI ст. Проаналізовано розділ ІІ Статутів Великого князівства Литовського (1529 р., 1566 р., 1588 р.). Визначено групи військових злочинів та систему покарань за військові злочини. Розглянуто зміни, які були внесені до законодавства про військові злочини.