ПЛАНУВАННЯ НЕЗАКОННОГО ПРОВЕДЕННЯ ПОШУКОВИХ РОБІТ НА ОБ’ЄКТІ АРХЕОЛОГІЧНОЇ АБО КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ ЗА ЕТАПАМИ РОЗСЛІДУВАННЯ - Нарожна, О. В. (Правова держава, 2020)
У статті розглянуто питання планування розслідування кримінальних правопорушень на прикладі незаконного проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини. Планування розкрито як діяль ність слідчого, що проявляється у складенні плану по кожному етапу розслідування злочину. Висвітлено особливості планування кожного етапу розслідування. Визначено основні пункти плану при розслідуванні злочину, передбаченого ст. 298 Кримінального кодексу Украї ни. Наголошено, що найбільш перспективним та доцільним напрямом планування є складання плану проведення слідчих (розшукових) дій та оперативно-розшукових заходів з урахуванням обставин, що підлягають визначенню та з’ясуванню на кожному етапі розслідування.