ГЕНДЕРНА ДИСКРИМІНАЦІЯ ЖІНОК: ДОКТРИНАЛЬНІ ТА КОНСТИТУЦІЙНО-ПРАВОВІ АСПЕКТИ - Саєнко, О. С. (Правова держава, 2020)
Проаналізовано стан та актуальні проб леми дискримінації жінок за ознакою статі та гендерної ідентичності, віджилі усталені стереотипи та уявлення про роль жінки в традиційному патріархальному суспільстві. Відмічена деструктивна складова гендерного насильства щодо жінок. Наголошується на підвищенні уваги світової спільноти до подолання проб лем насильства та дискримінації щодо жінок.