МІСЦЕ НОРМ СІМЕЙНОГО ПРАВА В СИСТЕМІ СОЦІАЛЬНИХ НОРМ - Труба, В. І. (Правова держава, 2020)
Статтю присвячено питанням визначення місця норм сімейного права в системі соціальних норм. Звернення до цієї теми є актуальним з огляду на відсутність актуальних досліджень проблеми співвідношення норм сімейного права з іншими соціальними нормами, недоліки в діючій системі правових норм, що регламентують таку сферу суспільних відносин, як сімейно-правові. Автор поставив завданням визначити співвідношення норм сімейного права в системі норм права та соціальних норм. На підставі дослідженого теоретично обґрунтовано висновок про те, що норми сімейного права зазнають впливу при їх формуванні з боку інших соціальних норм, взаємно впливають одна на одну