СУЧАСНИЙ ПОГЛЯД НА АДМІНІСТРАТИВНІ ПРАВОВІДНОСИНИ У СФЕРІ ОБОВ’ЯЗКОВОГО СТРАХУВАННЯ ЦИВІЛЬНОЇ ВІДПОВІДАЛЬНОСТІ ВЛАСНИКІВ НАЗЕМНИХ ТРАНСПОРТНИХ ЗАСОБІВ - Гаран, О. В. (Правова держава, 2020)
Стаття присвячена розкриттю окремих питань щодо правової природи «адміністративного блоку» інституту обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземного транспортного засобу через призму сьогодення. Акцентована увага на структурних компонентах «адміністративного блоку». Наголошено, що у період стрімкої трансформації страхового ринку особливо у площині обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземного транспортного засобу, прослідковується значне розширення кола його учасників, як страховиків, так і страхувальників, а це обумовлює підлаштування до нових викликів сьогодення відповідної структури адміністративних правовідносин, які забезпечують дотримання балансу публічних інтересів між усіма учасниками страхового ринку. Зазначено, що під впливом об’єктивних чинників правова природа інституту обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників наземного транспортного засобу стрімко, докорінно змінюється у напрямку діджиталізації.