КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ПОРУШЕННЯ ВИМОГ САНІТАРНИХ ПРАВИЛ І ГІГІЄНІЧНИХ НОРМАТИВІВ НА ВИРОБНИЦТВІ - Козерацька, О. С. (Правова держава, 2020)
Проведено аналіз стану виробничого травматизму та професійної захворюваності в Україні, а також ефективність превентивного потенціалу кримінально-правових норм щодо злочинів проти безпеки виробництва. Внесено пропозицію про визнання захворювання професійним у випадку зараження будь-якого працівника коронавірусом COVID-19. Розглянуті питання про виокремлення такого елемента об’єктивної сторони складу злочину, як порушення вимог санітарних правил і гігієнічних нормативів. Викладено пропозиції щодо конкретизації такого суспільно небезпечного діяння, як порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів про гігієну праці та виробничу санітарію шляхом внесення змін до ч. 1 ст. 271 Кримінального кодексу України.