ЯКІСТЬ СУЧАСНОГО ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ, ЯКЕ РЕГУЛЮЄ ПРИВАТНОПРАВОВІ ВІДНОСИНИ - Фединяк, Г. С. (Правова держава, 2020)
Законодавство України, яке регулює цивілістичні відносини, має романо-германську основу. У статті розглядаються питання якості джерел сучасного законодавства України. Звернено увагу на питання якості цивільного законодавства та законодавства, яке регулює приватноправові відносини з іноземним елементом. Дається визначення поняття якості законодавства. Визначаються деякі критерії якості законодавства. Висновки статті спрямовані на удосконалення законодавства України. Констатується, що результатом правотворчого процесу має бути якісне законодавство. Тексти правових актів повинні бути достовірними. Мова нормативно-правових актів має відповідати принципу науковості. Термінологія має бути загальнодоступною.