ДЕЯКІ ПИТАННЯ СКАСУВАННЯ УСИНОВЛЕННЯ - Зилковская, Л. М. (Правова держава, 2020)
Правове регулювання скасування усиновлення в Україні здійснюється на основі Кодексу про шлюб та сім’ю в Україні, який, на жаль, не передбачає всіх можливих підстав для скасування. Зокрема, законом не проведено аналогії підстав позбавлення батьківських прав і скасування усиновлення, а також не передбачено як підставу для скасування скоєння всиновителем умисного злочину проти життя та здоров’я дитини.