ТЕОРЕТИЧНІ ОСНОВИ ВИВЧЕННЯ І СОЦІАЛЬНІ МЕХАНІЗМИ ФОРМУВАННЯ СИСТЕМИ ПОЛІТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ - Лясота, Л. І. (Правова держава, 2020)
Проаналізовано теоретичні засади формування системи політичних цінностей. Досліджуючи дану проблему, автор використовує культурно-інституційний підхід. Проаналізовано сутність категорій політичні цінності (подано власне політологічне тлумачення), інституціоналізація, політична соціалізація. Виявлено особливості співвідношення впливу ранніх етапів соціалізації з досвідом пізніших впливів. Розкрито важливі аспекти еволюції двох моделей політичних цінностей у демократичних країнах, які пов’язані з державно-управлінською проблематикою: управлінської ефективності та плюралістичної демократії. Зроблено висновок, що деякі елементи системи політичних цінностей демократичних країн слід вмонтувати в систему політичної діяльності в Україні.