ДОСЛІДЖЕННЯ ВИБОРЧОГО РИНКУ — ОСНОВА ВИБОРЧОГО МАРКЕТИНГУ - Петракова, Є. Р. (Правова держава, 2020)
Як свідчить практика передвиборчих кампаній в Україні та інших країнах, велике значення має вивчення “виборчого ринку”, тобто того маркетингового середовища, в якому буде реалізовано стратегію і тактику виборчої кампанії кандидата чи виборчого об’єднання (партії). Особливої ваги в умовах демократичних та прозорих виборів набирає питання коректності маніпулювання суспільною свідомістю шляхом використання рейтингів претендентів на обрання у владні структур, що не відповідають реальному ставленню електората до кандидата, партії.