ТРАНСФОРМАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО СУСПІЛЬСТВА ТА КОНЦЕПЦІЯ СТРАТИФІКАЦІЇ - Фролова, Н. О. (Правова держава, 2020)
Стратифікація — одна з основних категорій при науковому аналізі суспільства. Вона визначає сферу упорядкованих, взаємоврегульованих та взаємообумовлених зв’язків між елементами політичної структури, яка перебуває у постійному динамічному процесі. Стратифікація суспільства виявляється поліморфічно організованим об’єктом наукового дослідження, сутність якого полягає у емпіричному становищі в суспільстві. В українському суспільстві, де діють трансформаційні процеси, стан політичної стратифікації виникає із боротьби груп, конфлікту їх інтересів. Все це ускладнює нормальне функціонування суспільства, тоб то створює прагнення змінити існуючий політичний устрій країни.