КОНЦЕПТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ПРИВАТНОПРАВОВОГО ПОПЕРЕДЖЕННЯ ЗЛОЧИННОСТІ - Мошак, Г. Г. (Правова держава, 2020)
Приватноправові складові є важливою частиною попередження злочинності в ФРН. Вони реалізуються в программах профілактики, доповнюючи її основу — цивільно<правовий контроль. Цивільно-правовой контроль складається також з норм, суміжних з цивільним правом. Використання німецького досвіду приватноправової профілактики зможе прискорити вирішення проблеми ефективності попередження злочинності в Україні.