СВІТОВИЙ ТЕРОРИЗМ: ВІХИ ІСТОРІЇ - Андрієнко, В. Г. (Правова держава, 2020)
Розглянуто основні етапи історії тероризму від прадавнього до сучасного. Зроблено спробу знайти першоджерело цього явища шляхом порівняння результатів історичних досліджень різних авторів, у різних культурах та правових системах світу. Згадано, проаналізовано приклади деяких з найбільш резонансних терористичних актів світової історії. Охарактеризовано основні види тероризму, наймогутніші терористичні угруповання світу.