ЕКОНОМІЧНЕ НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї: ВИДИ ТА ПРИЧИНИ ЗАСТОСУВАННЯ - Данилюк, А. Д. (Правова держава, 2021)
У статті на підставі аналізу національного законодавства щодо поняття домашнього насильства, розглядаються види економічного насильства через призму кримінально-правової заборони – ст. 126–1 Кримінального кодексу України; висловлюються пропозиції щодо вдосконалення вказаної статті. Необхідність дослідження форм та видів домашнього насильства, у тому числі і економічного, обумовлена збільшенням кількості випадків застосування домашнього насильства, особливо ця проблема гостро постала у період всесвітньої пандемії, тому чітка законодавча конструкція складу злочину, передбаченого ст. 126–1 Кримінального кодексу України, а також визначення змісту та причин застосування насильства, в тому числі економічного, дозволить у подальшому розробити ефективні заходи щодо його запобігання.