ГАРМОНІЗАЦІЯ ЗАКОНОДАВСТВА УКРАЇНИ ТА ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ ЩОДО ОХОРОНИ ПРАВ НА ГЕОГРАФІЧНІ ЗАЗНАЧЕННЯ: ПЕРЕДУМОВИ, СТАН І ПЕРСПЕКТИВИ - Барський, В. Р.; Дворніченко, Д. Ю. (Правова держава, 2021)
Статтю присвячено питанню гармонізації законодавства України та Європейського Союзу щодо охорони прав на географічні зазначення. Запровадження зони вільної торгівлі між Україною та Європейським Союзом, збільшення взаємного товарообігу спричинили значне оновлення вітчизняного цивільного законодавства, що сприяло активізації досліджень сталих цивільно-правових інститутів, які в сучасних умовах набули нового змісту. Одним з таких інститутів є охорона прав на географічні зазначення. Системне реформування зазначеного цивільно-правового інституту в Україні відбувається з урахуванням європейських стандартів. На основі аналізу співвідношення комунітарного права з законодавствами країн-членів ЄС щодо охорони прав на географічні зазначення надано прогноз розвитку відповідного правового поля в Україні та визначені поточні завдання його оновлення.