КОНЦЕПТУАЛЬНІ ЗАСАДИ КВАЛІФІКАЦІЇ ДЕРЖАВНИХ ЗЛОЧИНІВ У РОКИ ВЕЛИКОЇ ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ - Чуваков, О. А. (Правова держава, 2021)
У статті досліджено проблемні питання кваліфікації злочинів проти державної безпеки в роки Великої Вітчизняної війни. Констатується, що законодавство розглянутого періоду характеризувалося ознаками надзвичайного законодавства – законодавства воєнного часу, у зв’язку з чим багато нормативних приписів носили тимчасовий характер – діяли лише на період війни. Аргументується, що в досліджуваному періоді широко застосовується практика криміналізації адміністративних правопорушень та дисциплінарних проступків, чим були встановлені нові формати в оцінці суспільно-небезпечних діянь спрямованих проти безпеки держави.