КЛАСИЧНІ ТЕОРІЇ ВИНИ ДЕРЖАВИ У МІЖНАРОДНОМУ ПРАВІ - Андрейченко, С. С. (Правова держава, 2017)
Стаття присвячена класичним концепціям розуміння вини держави у міжнародному праві – теорії суб’єктивної відповідальності та теорії об’єктивної відповідальності. Проаналізовано аргументи на користь обох концепцій. Зроблено висновок, що вина може бути необхідним елементом міжнародно-протиправного діяння, проте тільки в конкретних випадках, а саме, якщо це передбачено конкретними нормами міжнародного права.