ОСОБЛИВОСТІ ФІНАНСУВАННЯ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ В УМОВАХ ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇЇ - Прієшкіна, О. В.; Кривошликова, А. С. (Правова держава, 2017)
У статті досліджено окремі аспекти децентралізації системи публічної влади в Україні та особливості фінансування адміністративно-територіальних одиниць в умовах реформування. Висвітлено сутність фінансово-бюджетної децентралізації як однієї із головних складових сучасного процесу управління, спрямованого на зменшення залежності органів місцевого самоврядування від центральних органів влади у питаннях фінансування.