СУЧАСНІ АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ВИБОРЧОГО ПРОЦЕСУ В УКРАЇНІ - Стукаленко, В. А. (Правова держава, 2017)
У статті досліджено питання, пов’язані з актуальними проблемами виборчого процесу. Аналіз наукових досліджень і практики показав, що зазначені проблеми можна умовно розмістити в трьох площинах: законодавства; організації та практичного здійснення виборчого процесу та охорони і захисту виборчих прав. Дана класифікація цікава, як з точки зору теорії, так і з позиції практики. Чітке розуміння сучасних проблем виборчого процесу дає можливість розробляти ефективні механізми правового регулювання у зазначеній сфері. Відзначено, що сучасне виборче законодавство необхідно вдосконалити з урахуванням європейських стандартів і чисельної практики. Наголошується, що одним з напрямків усунення негативних наслідків у виборчому процесі є стабільне виборче законодавство.