ДО ПИТАННЯ ПРИЗНАЧЕННЯ МИСТЕЦТВОЗНАВЧОЇ ЕКСПЕРТИЗИ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ НЕЗАКОННОГО ПРОВЕДЕННЯ ПОШУКОВИХ РОБІТ НА ОБ’ЄКТІ АРХЕОЛОГІЧНОЇ СПАДЩИНИ - Нарожна, О. В. (Правова держава, 2017)
Статтю присвячено питанням проведення судової експертизи під час розслідування незаконного проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини; визначене поняття судової експертизи; запропоновані питання експертові при складанні постанови про призначення експертизи, зокрема, мистецтвознавчої, а саме при розслідуванні вказаного складу злочину при кваліфікації за ч. 1 ст. 298 Кримінального кодексу України: незаконне проведення археологічних розвідок, розкопок, інших земляних чи підводних робіт на об’єкті археологічної спадщини; обґрунтовано присутність експерта мистецтвознавця при проведенні слідчого огляду під час розслідування вказаного злочину.