АНТАГОНАЛЬНIСТЬ ПРАВА ЯК ОЗНАКА ЦИВIЛІЗОВАННОГО СУСПІЛЬСТВА - Бачур, Б. С. (Правова держава, 2017)
У статті розглядається проблема права як чинника, який впливає на формування цивілізованого суспільства в Україні. Вивчено позитивні та негативні аспекти такого роду впливу. Підкреслюється антагоністичний, а не антагональний характер процесу. Був зроблений висновок про те, що різного роду антагонізми в правовій реальності сучасного суспільства продовжують деформувати моральну і правову свідомість людей, одним із наслідків чого стала нинішня інформаційна війна.