ГЕНДЕРНО-ОРІЄНТОВАНА ДЕРЖАВНА ПОЛІТИКА ПЕРЕХІДНОГО ПРАВОСУДДЯ – ШЛЯХ ДО РОЗБУДОВИ СТІЙКОГО МИРУ ТА ПОСТ-КОНФЛІКТНОГО ВІДНОВЛЕННЯ - Лук’янченко, Є. В. (Правова держава, 2021)
Стаття присвячена правовій основі та напрямку діяльності Уряду України у формуванні гендерно-орієнтованої державної політики перехідного періоду. Розкрито міжнародні принципи та зобов’язання України в рамках перехідного правосуддя з урахуванням гендерного аспекту, а також проаналізовано міжнародні та національні зобов’язання України в рамках залучення жінок до процесів розбудови миру та прийняття участі. У статті наводиться міжнародний досвід врахування міжнародних стандартів і норм з метою захисту прав жінок та розбудови миру.