ПРО ПРОБЛЕМУ КОЛІЗІЇ АВТОРСЬКОГО ПРАВА І ПРАВА ВЛАСНОСТІ - Богустов, А. О.; Ільєва, Н. В. (Правова держава, 2022)
Стаття досліджує випадки виникнення колізії авторського права і права власності. Стаття показує, що подібні колізії повинні бути вирішені з урахуванням особливостей правового режиму окремих об’єктів авторського права, необхідності забезпечення стійкості цивільного обороту та інтересів суспільства в цілому. Відсутність у сучасній правовій доктрині комплексного підходу до вирішення конфлікту авторського права та права власності породжує інтерес сучасних дослідників до цієї проблеми. Метою статті є здійснення комплексного аналізу питань, що виникають в результаті колізії авторсько- го права та права власності, а також вироблення принципів, на основі яких можливе їх вирішення.