ПРОВЕДЕННЯ ЕКСПЕРТИЗИ НОТНОЇ ЛІТЕРАТУРИ ПРИ РОЗСЛІДУВАННІ ПРАВОПОРУШЕНЬ, ПОВ’ЯЗАНИХ ІЗ ПОСЯГАННЯМ НА КУЛЬТУРНІ ЦІННОСТІ - Нарожна, О. В. (Правова держава, 2022)
У статті розглянуто питання, що виникають при розслідуванні кримінальних правопорушень на прикладі незаконного проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини. Проведення окремих видів експертиз розкрито як діяльність експертів, що володіють знаннями різних наукових галузей. Висвітлено особливості проведення комплексної судово-технічної експертизи документів та мистецтвознавчої експертизи. Визначено основні методи, якими користуються експерти вказаних видів експертиз. Наголошено, що найбільш перспективним та доцільним порядком проведення комплексної експертизи нотної літератури є проведення спочатку технічної експертизи документів, що дозволить відновити втрачені фрагменти як матеріалу, так і тексту музичного твору з урахуванням методів, які згодом використовуватиме експерт-мистецтвознавець.