КРИМІНАЛЬНА ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ ЗА ЗҐВАЛТУВАННЯ: АНАЛІЗ СУДОВОЇ ПРАКТИКИ - Лисько, Т. Д.; Осадча, І. А. (Правова держава, 2022)
У науковій статті досліджуються проблеми застосування закону про кримінальну відповідальність за зґвалтування та інші кримінальні правопорушення проти статевої свободи та статевої недоторканості особи. Автори звертають увагу на новели законо¬давства та на типові помилки при кваліфікації та відмежування статевих кримінальних правопорушень. Особливу увагу привернуто до теоретичних конструкцій фізичного на¬сильства, яке виступало одним із криміноутворюючих ознак зґвалтування, а на сьогодні, з врахуванням останніх змін, внесених до КК України, потребує додаткової кваліфікації.